Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Dipte ayaklanma

Haftalardır küme düşme hattında titreşen Sivas, Mersin ve Eskişehir üçlüsü haftayı üçer puanla kapatıp umutlandı. Beşiktaş tekleyip, F.Bahçe kazanınca zirveyi heyecan bastı.

Süper Lig’in geride kalan 21. Haftasında oynanan maçlar sonrası zirve yarışı kızışırken, dipte ise kümede kalma savaşı hız kazandı. Lider Fenerbahçe’nin kazandığı haftada iki maçı ertelenen Beşiktaş, Başakşehir önünde bir puanla yetinince iki takım arasındaki şampiyonluk mücadelesinde heyecan sürdü.
Haftalardır ligin altında düşme korkusu ile baş başa kalan Sivas, Mersin ve Eskişehir sahalarındaki maçları üçer puanla kapatıp umutlanırken, deplasmanlardan eli boş dönerek kırmızıçizgiye bir adım daha yaklaşan Antalya ile Kayserispor endişeli günlerin eşiğine geldi. Trabzonspor ile Kayserispor’un karşılıklı birer penaltıdan yararlanamadığı haftada, başkentte Gençlerbirliği’ne boyun eğen Bursaspor dört maçlık yenilgisizlik serisine ara verdi. Ağların toplamda 27 kez sarsıldığı 9 karşılaşmada, hakemler 57 kez sarı kartına başvururken, 4’te kırmızı kart çıkardı.

HAFTANIN TAKIMI: Akhisar Belediye
Gaziantep’ten 3 puanla dönen Ege temsilcisi klasmanda 3. basamağa oturdu. Kısıtlı bütçesiyle transferde büyük harcamalar yapan iddialı takımları geride bırakarak alkışlanacak bir başarıya imza attı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Nakoulma Mersinli futbolcu sergilediği müthiş futbolu bir de golle süsleyerek G.Saray’ı yıkan isim oldu. Burkina Fasolu forvet bu sezon attığı 6 golden ikisi Trabzon’a olmak üzere 4 Büyük takıma karşı kaydetti.

HAFTANIN HOCASI: Mesut Bakkal Sivasspor’un yeni teknik patronu takımı 10 kişi kalmasına rağmen Rize’yi yenerek 4 hafta sonra Yiğido’yu 3 puanla tanıştırıp başarılı kenar yönetimiyle umutlanmasında pay sahibi oldu.

HAFTANIN HAKEMİ: Yaşar K.Uğurlu MHK’nin yeni bir yüz olarak vitrine sürdüğü genç hakem ilk ciddi ve önemli sınavı Mersin-G.Saray maçında sergilediği objektif ve otoriter yönetimi ile gelecek adına umut vaat etti.

HAFTANIN BOMBASI: Tercüman Skandalı
G.Birliği-Bursa maçı öncesi Lig TV’de canlı yayına katılan Hajime Hosogai’ye tercüman muhabirin sorularını İngilizce’ye çevirerek sordu. Ancak İngilizce bilmeyen Hosogai soruları Japonca yanıtlarken, tercüman Japonca bilmediği için yanıtları Türkçe aktarınca yayında traji-komik bir olay yaşandı.

HAFTANIN TEKMECİSİ: Diego Ribas Kasımpaşa’ya attığı gol sonrası bayrak direğini tekmeleyerek hakemden sarı kart gören Sarı Lacivertli oyuncu ilk yarıdaki 1-1’lik G.Saray maçında da benzer bir gol sevinci yaşamıştı. Brezilyalı Juventus ve Werder Bremen formalarıyla köşe bayraklarına uçan tekme atmıştı.

HAFTANIN GÜZELLİĞİ: Başakşehir Kulübü Fatih Terim Stadı’ndaki Beşiktaş maçı için ‘Sevgililer Günü’nde çiftlere özel 2 kişilik masalar hazırlanması takdire değerdi.
HAFTANIN KARMASI
1- Onur (Trabzon)
2- Cicinho (Sivas)
3- Numan (Osmanlı) 4- Atiba (Beşiktaş)
5- Hasan Ali (Fenerbahçe)
6- Meye (Eskişehir)
7- Diego (F.Bahçe) 8- Emre (Başakşehir) 9- Nakoulma (Mersin)
10- El Kabir (G.Birliği)
11-Rodallega (Akhisar)

16.02.2016 14:14:18, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 3604 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]