Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Suat Oktay Şenocak

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

İşte bütün mesele buydu: Mücadele
İki kayıp haftadan sonra Beşiktaş ile oynanacak maçın önemi daha da artmıştı. Kaybetmek demek kabus dolu haftaları da önümüze dizecekti.
İşte bu atmosferde başladı maç. Beşiktaş her ne kadar geçen sezonun ligde fırtına gibi esen havasında olmasa da bu yıl Şampiyonlar Ligi’nin flaş takımlarından biriydi ve bizden daha iyi oldukları da aşikardı.

Nitekim maça da öyle başladılar. 13. Dakikada 1-0 yenik duruma düşünce Bursaspor, açıkçası tribünleri dolduran ve sahaya yabancı madde atıp küfür ve hakaret etmekten başka bi işe yaramayan 30 bin kadar taraftar da umudunu kesmiş olmalıydı ki, maçı tatil ettirmek için elinden geleni ardına koymadı.
Neyse ki, 37. dakikada imdada Beşiktaşlı Negredo yetişti ve kendi kalesine attığı gol ile bir anda gidişatı değiştirdi. Tabi Titi’nin goldeki çabasını da unutmamak gerek. Beşiktaş’ın bocaladığı anlarda rakip savunmayı allak bullak eden Yusuf Erdoğan klasını kanıtlayan inatçı performansıyla sahneye çıktı ve 45. Dakikada Gelarge’nin gol vuruşunu yapmasına zemin hazırlayan isim oldu.
İlk yarının bu son dakikasında gelen gol ile soyunma odalarına 2-1 önde giden Bursaspor’un ne yapacağını aslında 2. Yarı görecektik. Çünkü bitin sadece devreydi ve Bursaspor daha önce Galatasaray maçında da ilk yarıyı önde kapamasına rağmen Fransız hocanın 2. yarı saçma sapan tercihleriyle maçı 2-1 kaybetmişti.
O nedenle Beşiktaş’a karşı 2-1 ya da 1-0 önde olmak bir şeyi ifade etmiyordu. Kazanmak için mutlaka bir gol daha bulmak gerekliydi ki, konuk takımın savunması çok savruk bir görüntü verdiği halde bunu yapmayı başaramadı Bursaspor.
İkinci yarının ortalarında 10’ar dakikalık iki ayrı periyod vardı ki, yeşil beyazlıları kurtaran kaleci Harun oldu demek yanlış olmaz. Mucize diye nitelendirilebilecek inanılmaz toplar çıkardı Harun ve ondan sonra ki 10-15 dakikada ise oyunun kontrolünü tamamen ev sahibi takım eline aldı ama 3. golü bularak tribinleri dolduran taraftarlaırnı rahatlatacak fırsatı ne bulabildi, ne de yaratabildi.
Harun, Aziz, Barış, Yusuf’un yanındaki 7 yabancı ile mücadele etmek ve Beşiktaş gibi bir rakibe karşı 1 puan almak başarı olabilir ama galibiyetin kaçtığını da unutmamak gerek!
Kaçan galibiyete mi sevinmeli yoksa yenilmemeye mi?
Bence ortaya konan mücadeleye bakmakta fayda var!
Alanya deplasmanında şanssız yenilen gollerden sonra bu maçta şansa oldukça ihtiyacı vardı Bursaspor’un ve bu şans sadece Negredo’nın bizim için attığı golde yanlarında oldu ki, yine de teselli hanesine ekleyebiliriz bu durumu.
Le Guen bize “Yenemiyorsan yenilme” masalını izletti ve dinletti bir kez daha.
Beşiktaş’a karşı sergilenen mücadelenin yarısını dahi önümüzdeki haftalarda ortaya koymaları halinde ilk beş olmasa bile sezon sonunda kâbus yaşamaktan uzak bir sırada kapanışı yapabiliriz.
Zira ne kupa hedefi kaldı ortada ne de Avrupa kupalarına katılabilme umudu.

Bir aptallık yapılmazsa tatsız tuzsuz haftalar bizi bekler…

03.02.2018 12:35:52, Suat Oktay Şenocak

Bu yazı 3542 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]