Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Alpaslan Keser

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Aidiyet
Muhabir: " Üzerinizdeki tişörtlerde "Hesap Görüldü" yazıyor, ne demek bu ?"
Egemen: "Bilmem, verdiler ben de giydim."

Filmi 3 dakika başa sarıyorum kafamda...

Bursaspor'a geldiği günden beri belki de en iyi oyununu oynayarak Beşiktaş zaferinin baş mimarı ünvanını künyesine kazıtmış olan Cumhur konuşuyor aynı muhabirle:

-Biz 3 sene önce burada değildik. 3 sene önce yaşananları bize Egemen arkadaşımız anlattı ve bizi bu maça motive etti. Bizi bu maça en iyi hazırlayan unsur Egemen arkadaşımızın bizlere anlattıklarıdır.

Helal olsun Egemen, başımıza gelenleri, duygularımızı takım arkadaşlarına öyle güzel aktarmışsın ki hepsi gerçek birer timsahtılar. Tamam da maçtan sonra uzatılan mikrofonlara "bu tişörtte ne denmek istendiğini bilmiyorum,verdiler giydim" demek neden ? Bu yazının amacı Egemen'i eleştirmek değil, Egemen'in nezdinde bir durum analizi yapmaktır, yanlış anlaşılmasın.

Duygu yoğunluğunun, motivasyonun had safhada olduğu bir maçın bitiş düdüğünün hemen ertesinde kafalardaki hesaplar, yatırım telaşları başlayıveriyor. Aman kimseyle kötü olmayayım, belki biryerlerden transfer teklifi alırımlar dolanmaya başlayıveriyor kafalarda. Buna kimse de engel olamaz zaten futbolun bu derece endüstrileştiği bir ortamda. Üstüne üstlük balık baştan kokar misali yönetim kademesinde olanların "bu koltuk beni kesmez, federasyonda daha ne koltuklar var" hesapları da belki futbolcuların ayıplarını örtmektedir, kimbilir.

Asıl mesele kendini biryere ait hissetmekte. Beşiktaş maçı oynanırken tüm camia kendini Bursa'ya ait hissedebiliyorsa, geçici aidiyet duyguları yaratılabiliyorsa, bu duyguların maçın bitiş düdüğüyle uçup gitmemesini sağlayacak bir yol bulmalıyız. Karşımızdaki gerçek kitlesel İstanbul takımlarında oynama arzusu gerçeğidir. Hal böyle iken dişe dokunur kalitedeki futbolcuların ben aslında buraya ait değilim, ben daha iyilerine layığım diyerek kendilerini tam anlamıyla Bursaspor'a konsantre etmemeleri kusura bakmasınlar ihanettir.

Herkes çok iyi biliyor ki Beşiktaş maçında oynanan oyun tüm lig boyunca sergilenmiş olsa bugün en az UEFA mücadelesi içinde bir camia olurduk. Taraftar her maça bu kadar konsantre olabilir mi ? Hem de öyle bir olur ki. Peki futbolcular her maça bu kadar konsantre olabilir mi ? İşte bunun cevabı kendilerini ne kadar Bursaspor'a ait hissettiklerinde. Sezon başından transfer dönemine kadar yalnız ve yalnız Bursaspor değerleri ile haşır neşir olacak, sadece transfer dönemi geldiğinde dış yatırımlarını, transfer hesaplarını yapacak profesyonellikteki yol arkadaşlarımızı bulabildiğimiz zaman başarılara yol alabileceğiz. Bu adamlar nerede bulunur peki ? Emin olun transfer döneminin parlayan yıldızları arasında değil, kendi içimizde.

15.05.2007 19:01:51, Alpaslan Keser

Bu yazı 7805 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]