Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Cenaze, avlu ve Bursa
Bursa’nın fotoğrafı Ulucami avlusundaydı. Cihan Ağabey (Borçbakan) toprağa verilecekti. Vasiyetinde Ulucami’de kılınacak cenaze namazının ardından babasının yanına Gemlik’in Adliye Köyü’ne götürülmesini istemiş.

Cihan Borçbakan’ın, fırsat bulduğunda hatırını sorduğu,özel günlerinde anımsadığı, kendini ve Bursa’yı anlattığı dostları koşup gelmişlerdi.
Hemşehrileri ve yaşdaşları vardı. Ailesi, çoktandır unutulan “Bir Bursa Ailesi”nin tasa da ve sevinç de nasıl davranılması gerektiğini örnekleriyle gösterdiler. Zor bir eş, zor bir baba, yediden yetmişe Bursa’yı tanıyan geçmişi geleceğe bağlayan köprüleri bilen kayınpeder, tarihi, doğayı, turizmi anlatan dede bir o kadar kentli Cihan Borçbakan’ın uğurlanması da düzenliydi istediği gibiydi.

Aile, acıyı yaşamasını, paylaşmasını, son görevde üzerlerine düşeni yaptılar. Bu görüntüler Adliye Köyü mezarlığında da sürdü. Türk kadınının her koşulda oynaması gerektiği rolü biliyorlardı ve gereğini de yaptılar.
Yetişmesinde,yükselmesinde ve koltuğunu korumasında büyük katkı koyduğu kimi bürokratlar yoktu ama eski bürokrat dostları vardı.

Avludaki konuşmalar, Bursa ,dostluk ve son günlerdeki gelişmelerle bir o kadar da trafik üzerineydi. Kendi bakış açılarıyla çözümler geldi. Siyasiler de oradaydı.
Bursa dostları, kenti iyi tanıyanlar dertleşmeyi ülke gündemine de taşıyorlardı. Bir ara hem parlamentoda hem de belediye meclislerinde eskiden görev yapan kimi dostlarla uzun süredir görüşemediğimizi dile getirdiler. Bir ara çok önce söylediğim ve savunduğum bir tezimi yineledim.

“Cami avluları, şehir meclisleridir. Buralarda olması gerekenler şimdilerde giremiyorlar, bu cami avlusundakiler şehir meclislerinde olduklarında ve de görevlerini, denetimlerini yapabildiklerinde belki de Bursa kurtulacak!”
Görüşemeyenler cenazeden cenazeye bir araya geldiklerinde dertleşiyorlar. Kentleri acımasızca kullandık ve büyüttük. Hatır sormak için özel zaman ayırmak zorunda kalıyoruz. Cihan Ağabey ve dostları şanslıydı. Çünkü Cihan Borçbakan, hatır sorma işini çok uzun süredir usanmadan Bursa’da düzenli olarak hatır soran özellikli kentlilerden biriydi.

Uğurlanmasında bu özellik avluya yansıdı.
Bursa’da her cenazede avluda toplananlar artık iyice oyuna katılmalı. Sahaya inmeli. Üzerlerine düşeni çok daha farklı yapmalı.
Bursa, geleceği yakalama adına geçmişinden taşıdığı güzellikleri koruma kavgasını vermeli. Süremiz azaldı. Koca kent uzatmaları oynuyor.
Birbirimize karşı sorumluluklarımızla birlikte kente sevgimizi, bağlılığımızı da anımsamalıyız. Bursa’nın hatırını sormak denetlemek, sorunlarıyla ilgilenmektir. Bu konuda üzerimize düşeni yapabildiğimizde, trafik yatırımı adına yapılan yanlışları gündemde tutabildiğimizde kentli olmada yol alabiliriz…

19.09.2007 12:07:02, Levent Gencelli

Bu yazı 3499 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]