Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Yazlık bir yazı...
İçinde bulunduğumuz 2004 yılı genel olarak futbolseverlerin özlemle anacağı bir yıl olacak, Bursaspor’a gönül verenler hariç tabi. Ardı ardına gelen kıta şampiyonaları futbol gündeminin bir an bile boş kalmamasını sağladı.

Açılışı henüz ligler devam ederken Afrika Uluslar Kupası ile yaptık. Mayıs ayında çoğu kişi pek farkında olmasa bile Okyanusya Uluslar Kupası heyecanı yaşandı.Lig bittikten sonra ise gözler Euro 2004’e çevrildi. Avrupa’nın 16 dev takımı izleyenlere doyumsuz bir turnuva yaşattı. Komşumuz Yunanistan'ın ipi göğüsleyen taraf olması ise ilginçti. Ulusal Takımımız katılamadığı için bizler bu turnuvayı televizyon başında yavan bir şekilde seyredebildik.

Euro 2004’ten sonra Copa America başladı. Fenerbahçe Türk basının daha önce hiç ilgilenmediği ve 2 satır haberini bile yapmadığı kupa Fenerbahçe’nin her zamanki para savurma çabaları sonucunda ülkemize getirdiği Alex sayesinde sütunlara taşındı. Alex kimdir nedir burada ne iş yapar hala biliyor değilim o da ayrı bir konudur.

Bütün kıtalar şampiyona yapar da Asya boş mu durur? Asya Uluslar Kupası da 2004’e denk geldi, ancak dünyanın en geniş kıtası büyüklüğü ile doğru orantılı bir ilgi görmüyor maalesef. Oysa savaş sonrası toparlanma sürecine girmiş Irak, kadrosuna Brezilyalı futbolcu katmayı kafasına takmış olan Katar, Rus futbolunu başarı ile sergileyen Özbekistan ve Türkmenistan ile diğer ülkeler arasında ilginç bir turnuva yaşandı. Böylesine bir turnuvanın televizyonlardan yayımlanmaması gerçekten Dünya Futbolu adına bir kayıptır. Futbol sadece Avrupa’da oynanmıyor elbet ama Avrupa Şampiyonluğuna giden bir genç milli takımın maçlarının dahi yayımlanmadığı bir ülkede Asya Kupası karşılaşmalarının yayımlanmasını istemek herhalde saçma olur. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımların güçlü 6. lig takımları ile oynadığı hazırlık maçlarını veya penaltı atışları sırasında maçla alakalı, alakasız herkesin sahaya doluştuğu, ilginç statüsü olan turnuvalar neyimize yetmiyor ki ?

Asya Kupasından sonra bu kez Yunanistan’da Atina Olimpiyatlarının futbol turnuvasını izleme şansı bulacağız. Kıta şampiyonası düzenlemeyen Kuzey ve Orta Amerika’nın da Dünya Kupası ile avunduğunu sayarsak, üzerinde iki takım çıkarmaya yetecek nüfusu bulunmayan Antarktika dışında bütün kıtalar futbola doymuş oldu.

Bursa Kapalıçarşı ‘da bile güzel bir yaz futbol turnuvasının düzenlendiği 2004’ün güzel yaz günlerinde durumu Bursaspor açısından değerlendirdiğimizde ise içimizi kara bulutlar kaplıyor ve kış karamsarlığı yaşıyoruz. Bursaspor açısından yaşanmamış gibi davranacağımız, ileride Bursaspor geçmişinden bahsederken sadece bir iki kısa cümleyle geçiştirip, üzüntüsünü içimize atacağımız bir sene olacak 2004. Umarım Bursalılar 2.ligte ki kent takımının bu şehre ve insanına yakışmadığının farkındadır. Ve en önemlisi Bursaspor’un bulunduğu yeri bile yazmaya elimin varmadığı bu günlerin , nedendir bilinmez ama çekilmesi gereken bu cezanın önümüzdeki yaz mevsimine girerken bitmiş olması gerekliliğini kavramış durumdadırlar.

2.Lig günlerinin bir yaz yağmuru kadar çabuk geçmesi dileklerimle...

04.08.2004 00:00:40, Uğur Çelikkol

Bu yazı 3067 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]