Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bursaspor ve basketbol
Bursaspor Bursa’nın aynasıdır. Kentle ilgili fotoğrafların doğru çekilebilmesi için Bursaspor’daki gelişmeler yakından izlenmelidir.

Sadece futbol takımıyla ilgili değil, kulübe yapılan kimi teklifler kulübün tüm yasal organlarında tartışıldıktan sonra en ince ayrıntısına kadar camiayla paylaşılmalıdır.
Son dönemde Bursa Basketbol Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi denetimindeki Bursa Basketbol Kulübü’nün Bursaspor adıyla 2. Lig’de mücadele etmesine yönelik teklifi gazetelere yansıdı. Eski başkanlardan Ali Karasu’ya yakınlıklarıyla bilinenlerin yönettiği bu kulübün teklifinin yönetim kurulunda görüşüldüğünü 2. Başkan Evsel Yılmaz açıklamış!..

Bursa basketbol kentleri arasındadır. Yani basketbol potansiyeli vardır. Basketbolda son dönem sponsor yatırımlarında milyon dolarlardan söz edilmektedir. Basketbol yaz okullarında bile hiç de küçümsenmeyecek bir ekonomik gelir gündemdedir.
Bursa’da TOFAŞ ve OYAK Renault dışında da kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan okul ve kulüp takımları vardır. Kentin basketbol pastası bu koşullarıyla bile iştah kabartmaktadır. Yani Bursaspor gibi bir belirleyici kurum böyle teklifleri çok daha fazla ince eleyip sık dokumalıdır. Haksız rekabet koşullarını yaratmama adına büyük özen göstermelidir.

Bursaspor’a yapılan teklifin tüm detayları gerekirse kulübün resmi internet sitesinden yayınlanmalıdır. Bursaspor futbol dışındaki branşlarda faaliyet göstermelidir ama bunun bir felsefesi olmalıdır. Sporun bir sektör hâline geldiği günümüzde Divan Kurulu gibi “akil adamlar”ın oluşturduğu kurumsal yapılar denetim için devreye sokulmalıdır. Bursaspor tüzüğü bu konuda önemli açılımlar getirmektedir.

Böyle kurullar, çağdaş kulüplerde yönetim kurulları üzerindeki baskıları da püskürtme görevi üstlenirler. Denetimleri kulüplerin geleceği adına önemlidir. Bursaspor Divan Kurulu’nun kulüp tarihine geçecek bir denetimi hafızalardadır. İbrahim Yazıcı yönetiminin iş başına geldiği kongre öncesinde Divan Kurulu içinden seçilen bilirkişiler Bursaspor’un hesaplarını incelemiş ve ortaya çok önemli bir rapor çıkmıştı. Futbolcu transferleri, futbolculara satılan kimi gayrimenkuller, borç-alacak ilişkileri bir bir Divan Kurulu’nun önüne gelmiş, bilinmeyenler ortaya çıkmış ve bir anlamda kongre süreci başlamıştı.

Bursaspor adı kullanılarak atılacak her adımda Bursaspor’un araç değil amaç olması gerçeği unutulmamalıdır.

Camia, geçmişte Bursaspor’u araç olarak görenlerin yanlışlarının faturasını ödemeyi sürdürmektedir. Kulüp araç değil amaç olmalıdır. İşte bu yüzden Bursaspor’da yöneticilik yapmak zordur.

Örneğin, yönetim kurulundan son istifalar kentteki bir iç çekişmenin ya da kentteki iktidar mücadelesinin dışa vurumudur. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e yakın isimler istifa etmişler ya da ettirilmişlerdir. Bursaspor üzerinden TMSF’ye, siyasi partilerin üst yönetimlerine, bürokrasiye yönelik güç gösterisi mesajları gönderilmektedir ve bu iş bir süre daha devam edecektir.

Görünürde ya da söylemde Bursaspor’u siyasetten ve Bursaspor üzerinden ticaretten uzak tutmak önceliklidir ama ne yazık ki siyasetin ve ticaretin gölgesi Bursaspor’un üzerine düşmüştür.

Bursaspor, kentin güç gösteri arenası olmaktan uzaklaştırılmalıdır. Divan Kurulu üyesi olarak her toplantıda bu gerçeğin altını çiziyorum. Bursasporluluğu tartışılmayacakların oluşturduğu Divan Kurulu, işi ciddiye aldığında ya da tehlikenin farkına varabildiğinde çok ciddi ve sabırlı toplantılarla Bursaspor’un temel felsefesini güçlendirebilir. Zaten yapısal sorumluluğu da bunu gerektirmektedir.

11.06.2008 14:52:14, Levent Gencelli

Bu yazı 2987 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]