Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Alpaslan Keser

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

İstikrar Dedikleri

Çetin Altan ve Emin Çölaşan ustalar zaman zaman yeni yazı yazmak yerine eski yazılarını verirler yayına.
15-20 yıl önce yazılmış köşe yazılarının, saptamaların bugün de aynen geçerliliğini koruduğunu görmek entersandır.
Yaşanan çarpıklıkların devam ettiğini hatta çoğu zaman daha da büyüdüğünü görmek insanı huzursuz eder, umutsuzluğa hatta isyana sürükler.

Bursaspor'un durumu da pek farklı değil esasında. Hafif istatistik bilgisi, az biraz bilgisayar programlama yardımı ile eski yazıları belirli periyodlarda yayına sürerek yani 20-30 şablon ile yıllarca Bursaspor ile ilgili yazı yayınlamak mümkün. Zaman zaman umutlansak, zaman zaman iyice dibe vursak da aslında hiçbirşey değişmiyor Bursaspor cephesinde.
İşler ters gittiğinde ilk akla gelen ve en kolay uygulanabilen yol değişimdir. Özlenen malum hedeflere ulaşabilmek için sayısız değişimler yaşandı Bursaspor'da bugüne kadar. Teknik kadro, yönetim, futbolcular hatta klupteki getir götür işlerini yapan görevliler sayısız tırpandan geçti. Kısa soluklu rahatlamalar dışında yapılan aşıların tutmadığı aşikar.

Değişim rüzgarlarından nasibini almamış bir tek şey var aslında. O da taraftar ve taraftarın nezdinde camianın bakış açısı. Yıllardır hem futbolcu hem de teknik kadro için yaşanması zor, huzursuz bir ortam içinde olduğumuz açıkça görülüyor. Türkiye'de görev yapmanın bu denli zor olduğu bir başka takım olan Fenerbahçe, bu handikapını maddi gücü ile kapatmayı başarıyor. Bursaspor'un ise böyle bir imkanı olmadığına göre kendi kendini tedavi etmekten başka çaresi yok. Bu bünye aşı tutmuyor, tutmayacak. Bursaspor için kendini güncelleme zamanı.

2. lig havasını soluduğumuz zamanlarda, "artık dibi gördük, bir daha bu duruma düşmeyiz" diye kendini avutanlar çoğunluktaydı. Hatalardan ders alınmadıktan sonra daha çok dipler görürüz. Bir işi hep aynı şekilde yapıp başarısız olunuyorsa hatayı iş yapış şeklinde aramak gerekir. Bursaspor için gerekirse tüzükte de değişiklik yaparak çoğulcu bir yönetim anlaşını içeren en az 5 yıllık istikrar paketi açıklanması gerekiyor. Yalnız kayıtsız şartsız uygulanması ve hertürlü çatlak sese rağmen devam edilmesi şartıyla, yoksa istikrar olmaktan çıkıyor zaten.

06.03.2009 16:10:25, Alpaslan Keser

Bu yazı 7887 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]