Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Ankaragücü tarihe geçti...
Süper Lig'de sezonun flaş takımı olan Ankaragücü, büyük takımları bir bir yenmeye devam ediyor. Bursaspor taraftarları olarak Ankaragucu’ne özenmemek elde değil zira Bursa Halkının senelerdir özlemle beklediği hırslı, uyumlu ve istikrarlı takım havasını yakalamış durumdalar. Ortaya koyduğu futbolla rakiplerine kök söktüren Başkent ekibi sahasında Trabzonspor galibiyetiyle üç büyüklerin yakın takibini sürdürürken, aynı zamanda Türk Futbol Tarihi'ne geçti. Başkentin Sarı-Lacivertli ekibi, 1987-88 sezonunda Malatyaspor'un ardından, bu sezon, ligde şampiyonluklar elde eden Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u yenerek aynı sezonda 4 takımı yenen ikinci kulüp unvanını aldı. Malatyaspor, 1987-88 sezonunda kendi sahasında Galatasaray'ı 3-1, Beşiktaş'ı 5-3, Fenerbahçe'yi 1-0, deplasmanda da Trabzonspor'u 3-2 yenme başarısını göstermişti.
Ersun Yanal yönetimindeki Ankaragücü ise bu sezon şimdiye dek yaptığı maçlarda Ankara'da Galatasaray'ı 2-1, Fenerbahçe'yi 3-2, Trabzonspor'u 4-2 yenerken, Beşiktaş'ı da deplasmanda 2-1 mağlup etti. Son 5 maçını üst üste kazanma başarısı da gösteren Başkent ekibi, üç büyüklerin ardından 4. sıradaki yerini korudu. Başkent ekibinde Augustine ise Trabzonspor'a karşı 17. golünü atarak, gol krallığındaki iddiasını sürdürdü. Bu arada, bu sezon şimdiye dek Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 1-0, Trabzonspor'u da 2-1 yenen İstanbulspor, ikinci yarıda Galatasaray'ı yenmesi durumunda, bu unvanı kazanacak 3. takım olacak. Diğer taraftan bazı çevreler bayramda taraftarını hayal kırıklığı yaşatan Bursasporlu futbolcuların maçta çok isteksiz bir futbol ortaya koymalarının sebebini Bayram öncesi paralarını alamamalarına bağlıyor.
Zirvedeki yerini koruyan Galatasaray, Gençlerbirliği'ni yenerek bu sezon Ali Sami Yen'de 13. galibiyetini aldı. Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Sarı-Kırmızılı takımda, Sergen ve Murat Sözkesen'den sonra Bülent Akın da sezonu kapattı. Liderin yakın takipçisi Beşiktaş ise, deplasmanda Kocaelispor'u yenerek moral buldu. Geçen hafta evinde Ankaragücü'ne mağlup olan Siyah-Beyazlı takımda İlhan Mansız attığı iki golle gol krallığındaki iddiasını sürdürdü. Geçen hafta rakiplerinin puan kaybetmesiyle zirveye yaklaşan Fenerbahçe ise teknik direktör Werner Lorant yönetiminde ikinci deplasman galibiyetini aldı. Türkiye Kupası'nda elendiği Denizlispor'a konuk olan Sarı-Lacivertli takım, rakibini 2-1 yenerek kupanın rövanşını da aynı skorla almış oldu.
Süper Lig'in son sıralarını yakından ilgilendiren maçların oynandığı 24. haftada, Çaykur Rizespor evinde Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı. Ligin dibine demir atan Yimpaş Yozgatspor sahasında, uzatmada yediği golle Göztepe karşısında 1 puana razı olurken, bir üst basamakta bulunan
Antalyaspor ise Gaziantepspor karşısında son dakikalarda bulduğu golle 1 puanı zor kopardı.
Galibiyete hasret kalan Samsun- spor ise Diyarbakırspor'la evinde golsüz berabere kalarak yine hayal kırıklığı yaşadı ve sondan üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Bu hafta sonu ilginç bir maç bizi bekliyor. Bursaspor ligde cok iyi bir hava yakalamış Ankaragücü’nü konuk ediyor. Bizler de sizleri Bursa Atatürk Stadyumuna konuk etmek için bekliyoruz.

25.02.2002 00:00:40, Uğur Çelikkol

Bu yazı 3057 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]