Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tankut Sözeri

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Ligin Gizli Lideri: Bursaspor

Neden mi ‘gizli lider!’ diyorum; 33. Hafta Ankaraspor maçını oynamadan, 3 puanı yazın 43 puan üzerine, eder 46. Çünkü Fener ve Galatasaray’ın şu andaki puanları içinde Ankara puanları var. Yani Fener 45, Bursa 46 puan demektir durum. Galatasaray da 47. Onlar 22 maç yapmışlar, bizim bir maçımız eksik; Kasımpaşa maçımız.

Önümüzdeki Çarşamba Kasımpaşa ile erteleme maçımız var. Kazanırsak Bursa’nın fiili puanı 49 olur ki, Galatasaray’ın da 2 puan önünde. Gizli lider demem bu sebeple.

Gelelim Fener maçına.

Daum iyi ki Guiza da ısrar ediyor. Gene maçın 7. Dakikasında Kaleci Ivankof ile karşı karşıya kaldığında gücü tükendi ve topu kaleciye teslim etti. Hep söylüyorum; "O bir gamlı baykuştur!" Fenerbahçe’yi virane etme görevlisi sanki yani iyi ki öyle. Üstelik Manchester City’den görücü de gelmiş bu maça. Şaka değilse, ilgi çekici bir haber yani…

Bunları şunun için yazıyorum. Bu tür üst sıraları ilgilendiren maçlar turnusol kâğıdı gibidirler. Bazı ilgi çekici durumların ortaya çıkmasını sağlayan renkli değişiklikleri ele verirler. Ertuğrul Sağlam maçtan sonra mikrofonlara; ‘’Bizim yıldız futbolcumuz yok. Var da, o da maçta yok!’’ diyordu. Kimdi o yıldız? Elbette Sercan Yıldırım. Neden oyunda yok? Çünkü sakat, yani kafadan değilse elbette! Hani topa sert bir kafa vurduysa, demek istiyorum… Yoksa sakatlanmasın diye mi oynatılmıyor, ne bileyim. Hani defolu (!) hale gelmesin diye koruma altına mı alındı?

Çünkü şimdi sıkı durun, çünkü bu sakat (!) futbolcumuz Bursasporlu yöneticilerle beraber değil fakat Fenerli seyircilerle birlikte izledi Fener/Bursa maçını… Fenerli taraftarlardan kendisine bir sevgi, bir muhabbet… Guiza’yı bilmem ama Sercan Yıldırım’ın Fener’e gidişi tamam gibi.

İşte bu görüntülerden sonra bence artık Bursa’nın bundan sonraki hiçbir maçında yer almamalıdır. Çünkü Fener artık yukarıda da işaret ettiğim gibi, Ligin gizli lideri olan Bursa’nın şampiyonlukta en önemli rakiplerindendir. Öyleyse bu futbolcunun verdiği bu görüntüden sonra, lig maçlarında yer alması halinde Bursa’nın kendisinin olası (kasıt olmasa da) hatası ya da hataları nedeniyle puan kaybında akla gelebilecek ‘Acaba!’ soruları hem taraftarı, hem takım arkadaşlarını, hem de yönetim ve kendisine zarar verme ihtimalini taşımaktadır.

Çünkü halkın deyimiyle; ‘’Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşmüştür bir kere!’’ Yani anlayana…

Guiza’nın 7. Dakikadaki o karikatürize golsüzlüğü maçın kırılma anı değildi. Maçın kırılma anı 85. dakikada Fenerli Bilica’nın maçı unutup kendini Bruce Lee sandığı o andı; topa havada uçarak attığı o muhteşem tekmeydi. Her halde o topu hastaneye kaldırmışlardır derim, hem de ambulansla!

Üstelik Bilica’nın Bursaspor’a yardımı bu kadarla da bitmedi. Ozan İpek, topun arkasında aldığı pozisyonda anladığım kadarı ile kaleci Volkan’ın kapattığı köşeye vurdu ama Bilica bu, bırakır mı? Hemen topun önüne attı kendini, ayağına çarpan top yükseklik kazandı ve Volkan’ı terste bırakıp bir güzel gol oldu çıktı. Durum 2=2.

Şaşkına dönen Fener’i yıkacak üçüncü gol elbette geliyorum diyordu ve de öyle oldu. Üstelik bu maçta bir penaltımız vardı, ama hakem Bülent Yıldırım atladı. Üstünde durmaya değmez. Bilica’nın tekmesini gördü ya. Demek ki hakemler insanî hatalar yapabilirler. Herhangi birimiz gibi. Onlara güvenmek gerekir. Hakemler hakkında olumsuz demeçler; taraftarda hakemlerin cinsel tercihleri hakkında yorum hakkı yaratıyor ne hikmetse! Taraftarlar da bir tuhaf yani!

Ülkemize Avrupa’ya kıyasla çokça Brezilyalı topçu gelmeye başladı. Bilica’ya bakıp ta örnek alsınlar derim. Brezilyalı topçular sokak futbolunda yetişirler. Takım oyunu ve ‘Fair Play’ den pek anlamazlar. Maçı kurtardıkları gibi, yakabilirler de. Kollektif futbola da yatkın değiller. El Hak, tirübünlere hoş gelen bireysel hareketler yaparlar. Yani dışı taraftarı, içi yöneticileri yakar. Bizden söylemesi…

Bu arada maçtan sonra alt yapıdan sorumlu Necmettin Kocaman da; ‘’Artık üç büyük yok, tek büyük var; o da Bursaspor!’’ demiş.

Bana sorarsanız, hazımsızlık çekmiş, konuşuyor!

Doğrusunu Ertuğrul Sağlam söyledi bir gazetecinin ‘’şampiyonluk için ne diyorsunuz?’’ sorusu üzerine; ‘’Önümüzdeki dört maça bakacağız. Bu dört maçın sonuçlarını aldıktan sonra bir şeyler söyleyebilirim!’’

Biz de aynı fikirdeyiz, Galatasaray karşılaşmasına kadar olan maçlar Bursaspor’un hem kendi hem de şampiyon adaylarının durumunun belirlenmesinde önem kazandı artık. Sadece şampiyonluk mu? Ligden düşecek diğer iki takımın belirlenmesinde de Bursaspor’un maçları belirleyici olacak.

23.02.2010 13:11:20, Tankut Sözeri

Bu yazı 3948 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]