Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Sınırsız Oyun, Korkusuz Savaş
Kulüp borçsuzdu. İyi yönetildi veya kötü yönetildi. Önemli değil. Kulüp borçsuzdu. Sonra bir başkan geldi. “Şu yanlış, bu doğru” dedi. Harcamalar, yeni transferler yaptı. Takım kötü gitti. Yanlış transferler geri gönderildi. “Paramızı isteriz” dediler. “Hadi ordan” dedik. FIFA’ya gittiler. FIFA onları haklı buldu. Paralar ödendi. Gidenlerin yerine yenileri alındı. Harcamalar iki katına çıktı. Yönetimi bıraktılar. “Alacaklarımızı isteriz” dediler. Kulüp neredeyse kayyuma kalacaktı. Büyük Başkana gidildi. Büyük başkan yirmi dokuz dev adam buldu. Hedefimiz şampiyonluk dendi. Küme düşmekten son anda kurtulduk. Yönetimi bıraktılar. Dev adamların hepsi “Alacaklarımızı isteriz” dediler. Biz “Haydaaa!” dedik. Kimse duymadı. Duyan olmadı.

Ardından o geldi. Başkan olurum dedi. Ve ekledi: “Bu temlikler kalksın” Sonra bir baktık ki vazgeçmiş. Bir hafta ortalarda görünmedi. Herkes yalvar yakar oldu. Temliklerin ertelenmesi şartıyla geldi Kulübe başkan oldu. Başkanlığı süresince temliklerin kaldırılmasının gerekliliğinden söz etti. Takım küme düştü. Başkan gitti. “Alacakların?” dediler. “İsterim” dedi. Bizler “Haydaaa!” dedik. Kimse duymadı. Duyan olmadı.

Sonra Başka Başkan geldi. Yeni yönetim oluşturuldu. Takım son derece başarısız oldu. Yönetim gitti. Bütün yöneticiler alacaklarının peşine düştü. “Alacaklarımızı isteriz” dediler. Bizler “Haydaaa!” dedik. Kimse duymadı. Duyan olmadı.

Kongrede son anda bir başkan adayı ortaya çıktı. Kongre başkan adaylığını başkanlığa dönüştürdü. Başkan borçlardan yakındı. Temliklerin kalkması gerektiğinden söz etti. Takım iyi gitti. Başarılı sonuçlar alındı. Ama bu başarılar takımı Süper Lig’e taşımaya yetmedi. Herkes Başkan devam etsin derken, bir başka aday ortaya çıktı. O olsun bu olmasın diye konuşulurken, eskisi ben aday değilim dedi. Diğeri o aday değilse ben adayım dedi. Ve başkan oldu. Borçlardan yakınan eski başkan “Alacaklarımdan vazgeçmem” dedi. “Biz gene “Haydaaa!” dedik. Yine kimse duymadı. Duyan olmadı.

Bu başkan iyi işler yaptı. Şehir silkindi. Takım Süper Lig’e geri döndü. Sevindik, mutlu olduk. “Tüzük” dedi. Değiştirdik. “Transferler hazır” dedi. “Yaşasın” dedik. “Başarı için istikrar şart” dedi. “Doğru söze ne denir, başkan” dedik. “Al sana istikrar, başkan kal” dedik. Başkan “Temlikler kalkmazsa ben aday değilim” dedi. Şehrin ileri gelenleri toplantılar yaptılar. Bazıları alacaklarını sildi, bazıları silmedi. Başkan “Ben kesinlikle aday değilim” değilim dedi. Bizler “Haydaaa!” dedik. Kimse duymadı. Duyan olmadı. Diğerlerinden farklı olarak “Ben alacaklarımın hepsini sildim. Bursaspor’a hibe ediyorum.” dedi.

“Bursaspor” dedik. “Bilmem” dedi.

“Süper Lig” dedik. ”Bensiz de olur.” dedi.

“Şehir” dedik, “Silkindi” dedik, “Şaha kalktı” dedik.

“Birliktelik sağlandı”, “Ruh” dedik. Anlatamadık. Dinletemedik.

Yapacak başka bir şey yok. Çaresiz yeni bir başkan adayı ortaya çıkacak. Yeni yönetim kurulacak. Yeni bir hoca ile anlaşılacak. Yeni bir yol haritası ile yola devam edilecek.

Bizler tarihe bir not düşeceğiz. Tarih yargısını sonradan verecek. Hep birlikte göreceğiz.

Tonguç AKKUŞ

23.05.2006 00:00:40, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3946 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]