Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Korkaklar kazanamaz

SEZON başını hatırlıyorum. Teknik kadro ve yönetim bazında demeçler peşpeşe geliyor. "Bu sezon çıtayı yükseğe çektik, içerde olduğu gibi dışarıda da zirve yapacağız" deniyordu. Avrupa çapında çıta yüksek tutuldu ama Bursaspor çıtanın üstünden atlayamadı, altından yürüyerek geçti!

Manchester United'ın dünya devi olduğunu bilmeyen yok. Bursaspor'un Old Trafford'da işinin zor olduğunu bilen çok. Buna rağmen 70 bin kişi çakmış tribünler. Gözler, Dünya ve Avrupa üçüncüsü Türkiye'nin şampiyonunda…Ama sahada Bursaspor var mıydı? Formalara ve seromonideki çehrelere bakarsınız evet. Oyuna bakarsanız hayır!
İki takım arasında bütçe, kalite, tecrübe, mantalite, düşünce, kültür, uyum farkı dağlar kadar, kabul. 'Sir' unvanlı hocası 26 yıldır takımın başında. Bursaspor 30 yıldır Avrupa'nın dışında, ona da itirazımız yok.

Bu ülkenin dev bütçeli, büyük camialı takımlarını sollayıp zirve yapmış bir takım maçtaki ilk ve tek şutunu 90'da atıyorsa, rakibini 90 dakika boyunca kendi sahasında tek kale oynatıyorsa işte ona sözümüz var…Bilgisine, kişiliğine, cesaretine, güvenine her zaman saygı duyduğumuz, alkış tuttuğumuz hocamızın, korku dolu bakışlarıyla ilk kez tanıştık. Onun kenardan oyuncularına övgüler, öfkeler yağdırmasına alıştık. Alex Fergusson'a mı özendi acaba? Kıpırdamadı, kılını kıpırdatmadı!

Futbolda cesaret karar verirse hedefe ulaşılır. Korku verecekse olmaz, zaten olmadı da…Gireni çıkanıyla sahada koşturan, ter akıtan futbolculardan "iyi" diye siftah edeceğimiz tek isim yok. Top, topun kıymetini bileni sever, yardım eder. Sen topu iyi kullanamıyorsan, yalnızca tepiyorsan, topa şekil veremiyorsan o da seni sevmez.
Görünen o ki; Bursaspor Avrupa'dan erken terhis oldu. Canları sağ olsun. Geçen cuma gecesi Karabük maçında içime bir kurt düştü diye yazmıştım. Çarşambanın gelişi cumadan tescilliymiş .

23.10.2010 14:07:30, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 2502 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]