Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tolga Tunalıgil

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Aziz Ağa'nın Çiftliği
Harika başlamıştı ilk yarı. 7 kişilik Bursaspor gerçek futbolun oynandığı yeşil zemini dar etmişti Fenerbahçe'ye. Taraflı yayıncı kuruluşun taraflı konuşmacıları bile Bursaspor'un adını anmaktan çekindiler. Abdestleri yoktu belki, kimbilir... "Beyaz Formalılar Fenerbahçe'ye sahayı dar ediyor" dediler. Adı Bursaspor'du o "Beyaz Formanın". Tertemiz bir forma.... Saflığı, temizliği, dürüstlüğü simgeleyen bir renk.

2.dakikada yine Batalla'nın müthiş bir ara pası Sestak'a asist oldu. Top ağlarla buluşutuğunda hangi birimiz şaşırmadık ki... Bekliyorduk da bu kadar erken değil... Fenerbahçe ilk golünü bulana kadar Bursaspor "patron benim" dedi... Golü yedi, dengesi bozuldu. Emre'nin sakatlanması ve oyundan çıkmasıyla bu kez Fenerbahçe yeniden dengesini kaybetti. Bursa yine ipleri eline aldı. 7 kişi ile... Hikmet Hoca'nın dediği gibi Serdar'ı, Basser'i formunda olduklarında neler yapabileceklerini çok iyi bildiğimiz Pinto'yu ve Ferhat'ı mumla aradık hepimiz. Bu takıma kalitesi yetmeyen, her maçta ahenkini bozan futbolcular hemen gitsinler. Başta Gökçek Wederson olmak üzere, Şener, Musa Çağıran ve Murat Yıldırım derhal gönderilmeli... Onları bu takıma kazandıranları saygı ile anmak isterim.


Bugüne kadar olumlu ya da olumsuz hiçbir yorum yapmadığım Hikmet Karaman benim gönlümde sınıfı geçti. Hırsı, maç kazanma arzusu, sürekli oyuncularına kenardan yaptığı müdahaleler, maç sonu açıklamaları, duruşu, tavırları... Hoşgeldin hocam..

Konuşacak, yazacak, tartışacak çok şey var gerçi ama; futbolun katilleri konuşacak hiçbir şey bırakmıyorlar. Bursaspor'un ikinci golü ofsayt nedeni ile sayılmıyor, pozisyonda ofsayt yokken. Fenerbahçe ise ikinci golü bulduğunda Tolga Özkalfa golü veriyor, yan hakem orta yuvarlağa koşmuyor, yani golü veremiyor, işin ilginci bayrağını da kaldıramıyor. Neden, çünkü yan hakem pozisyonun ofsayt olduğunu açık bir şekilde görüyor, orta yuvarlağa koşamıyor, Aziz Ağa'dan tehdidi yediği için bayrağıda kaldıramıyor, ne yapacağını şaşırıyor, hani derler ya "Kal geldi" diye, işte bu adama oracıkta "Kal" geliveriyor.

Aziz Ağa devre arasında her zamanki gibi soyunma odalarının bulunduğu alanda, polis kameraları kayıttatken, onlarca gazeteci olaya bizzat şahitken maçın hakemlerine "Ben TFF falan tanımam. Hakemliğinizi bitiririm diyor." Açıkça tehdit ediyor. Şimdi "Aziz Ağa'ya bu hakkı kim veriyor?" diye sormak dünyanın en saçma sorusu olmaz mı? Şike yaptığı, yaptırdığı ispatlanan bir zanlının aklanıp hiçbir ceza almadan dışarıda olması ve aynı görevine devam etmesi onu, herşeyin önünde güçlü yapmaz mı? Yapar, kralda yapar, Ağa'da yapar, Baba'da yapar. Bu konuda 1 gün konuşulur, 2.gün unutulur. Burası Türkiye değil mi? Herşey olur...

Bugüne kadar hakları yenen, çifte standardın dibini gören, aşağılanan 15 kulübün başkanı çıkıpta ortak bir kararla" bizler 15 kulüp olarak, bugünden itibaren hiçbir futbol müsabakasına çıkmama ve Süper Lig'den çekilme kararı alıyoruz, İstanbul'un 3 ayrıcalıklı takımını, TFF, MHK, PFDK ve ligin yayıncı kuruluşu ile başbaşa bırakıyoruz" diyemiyor mu? Ne olabilir ki? Bu 15 kulübün gücü, 1 ayrıcalıklı kulübün gücü kadar edemiyor mu?

Futbol'dan soğuttular. Seyretmektende, yorum yapmaktanda, yazmaktanda takımlarımızdan bile soğuttular. Öyle Restart, Restore yetmez artık Türk futboluna, fişini çekeceksin, 1 yıl dinlendireceksin, her şeyi sıfırlayıp, yeniden fişe takacaksın. Ne acıdır ki Türk futbolu, seyir zevkini, adaletini, güvenini herşeyini yitirmiştir. Ve bu yitirilenleri geri kazanmak hiç de kolay olmayacaktır.

11.03.2013 10:11:18, Tolga Tunalıgil

Bu yazı 3262 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]