Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Batalla ve Gekas

Geçtiğimiz hafta ilginç bir maç izledik Bursa'da. Bursaspor Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor'u ağırladı evinde. Her iki takımda da sezon boyunca takımlardan daha çok öne çıkan iki isim vardı: "Batalla ve Gekas"
Takımları adına birer gol kaydeden iki futbolcu maçın skoruna da 1-1 olarak imza attılar.
Memleketlerinden uzakta, İstanbul takımlarından kaçabilmiş, huzuru iki Anadolu takımında bulmuş bu iki futbolcunun oynadıkları futbol, örnek kişilikleri ve ülkemiz futboluna attıkları imzaya ilişkin yazacak çok şey var.

Batalla'nın yolu, 4 sezon önce Türkiye'ye, Bursa'ya düştüğünde, kimse Arjantinli futbolcudan belkide böylesine bir performans beklemiyordu. Her yıl üzerine biraz daha koyarak kendini geliştiren tangocu; futbol kimliğiyle Türkiye sınırlarını çoktan aştı, şampiyonluğun mimarlarından oldu ve adını Avrupa'ya duyurdu.

Pablo Batalla oyun zekası, top saklama yeteneği, gol becerisi ve asist özelliği ile Bursa'dan parlayan bir yıldız. Hepsinden önemlisi 'oynayan ve oynatan oyuncu' kimliğiyle takımına her maç saha içinde liderlik yapıyor. Ülkesinden uzakta, mütevazi duruşunu bozmadan efendi futbolcu nasıl olunur dersi veriyor ve taraftarın bir numaralı sevgilisi.

Akhisar Belediyespor, devre arası transferinde belki de Samsunspor'dan özenerek Yunan futbolundan bir ismi; Gekas'ı transfer etmiş suyun öte yanından.
Kolay değil Gekas için Akhisar'da top koşturmak, geçmişi, ortak acıları ve sevinçleri birlikte yaşamış daha sonra ülkesine karşı ön yargıların mesafeyi artırdığı bir ülkede, Türkiye'de top koşturmak. Gekas boş durmamış, nasıl olsa Akhisar İzmir'e yakın oradan da memketine uçmak kolay, ilk haftalarda ses vermemiş ve ardından bakmış Ege havası aynı memleketinin havası golleri sıralamış. 8 haftada 9 gol ve takımına kazandırdığı 17 puan var. Akhisarlılar böyle giderse onun heykelini Akhisar'da bir meydana dikecekler.
Futbol garip bir oyun. Ne oldum neredeyim değil, ne oluyorum nereye gidiyorum dedirtebilir insana..!



03.05.2013 18:28:25, Uğur Çelikkol

Bu yazı 4974 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]