Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tolga Tunalıgil

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Adı her neyse bu zamansız vedanın, bir bu yakışmadı sana başkanım...
Eleştirdik, yeri geldi kızdık, ama bir şeyi atladık hep. Biz günlük düşünürken, sen geleceği hesapladın. Belki de o yüzden beklentilere cevap veremez gibi göründün. Üstelik Bursaspor'umuza şampiyonluk kupasını kazandıran, üst üste 4 sezon Avrupa Kupalarına katılmak üzere olan bir kulübün ilk, tek ve aslında en değerli başkanıyken.

Bunlar sadece sportif başarılarındı. Birde şikeye, şikecilere, şikeye göz yumanlara, çifte standarda, haksızlığa karşı öyle bir duruşun vardı ki, dimdik... Herkes eğerken boynunu, sen Bursaspor'a ve bir Bursaspor'luya yakışanı yaptın. Adı her neyse bu zamansız vedanın, bir bu yakışmadı sana başkanım. Gidişin, ayrılışın böyle olmamalıydı.

Kimsenin yapmadığını, yapamadığını yaptın. Zamanını değil sadece, hayatını adadın. Taraftarı olduğun takımın başkanıydın sen... Her koşulda, her şartta Bursaspor'un haklarını savundun korkmadan hiç kimseden. UEFA'nın verdiği Avrupa'ya katılamama kararını bile iptal ettirdin dünya futbol tarihinde ilk kez. Yine tarihe geçtin, Herkes eğerken boynunu, sen Bursaspor'a ve bir Bursaspor'luya yakışanı yaptın. Adı her neyse bu zamansız vedanın, bir bu yakışmadı sana başkanım. Gidişin, ayrılışın böyle olmamalıydı.


Yırtındın az biraz destek alabilmek için bu koca şehirden. İş maddi desteğe gelince sana yüzler dönüldü, adı İstanbul'un 3 semt takımından biri değildi çünkü destek istediğin takımın. Adı Türkiye'nin en büyük şehir takımı olan Bursaspor'du destek istediğin. Anlayamadılar, anlamadılar, anlamamazlıktan geldiler, kızdın, küstün, kırıldın, yıprandın. Sen Bursaspor'a ve bir Bursaspor'luya yakışanı yaptın. Adı her neyse bu zamansız vedanın, bir bu yakışmadı sana başkanım. Gidişin, ayrılışın böyle olmamalıydı.

Allah senden razı olsun başkanım. Allah mekanını cennet köşesinden bir bahçe eylesin sana. Yattığın yerde huzur içinde ol hep. Bir kere daha anladım bu sevimsiz günde, senin ne kadar büyük bir insan ve bu camianın senin sayende ne kadar büyük bir camia olduğunu. Adın mezar taşına değil, Bursaspor efsanelerinin arasına yazıldı bizim gönlümüzde. Hoşçakal Şampiyon Başkan,Hoşçakal Efsane Başkan...

Seni çok arayacağız, seni asla unutmayacağız, adını her daim yaşatacağız.

08.05.2013 12:43:24, Tolga Tunalıgil

Bu yazı 3270 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]