BURSASPOR TARAFTAR DERNEKLERİYLE, GRUPLARININ BÜTÜNLEŞTİĞİ AÇIK OTURUMDA,SORUNLAR MASAYA YATIRILDI,ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETİLDİ.
Bursa Haber Gazetesi bünyesinde 28 ağustos 2005 tarihinde çıkan çıkan YEŞİL_BEYAZ dergisinde Engin Aksöz tarafından taraftar dernekleri ve grupları ile aynı masanın etrafında biraraya gelerek Bursaspor üzerine bir söyleşi yapıldı. Soru cevap formatında hazırlanan söyleşide taraftar temsilcilerine 2şer soru yöneltip cevapları alındı.
Bursaspor taraftar dernekleriyle, gruplarının bütünleştiği açık oturumda, sorunlar masaya yatırıldı,çözüm önerileri üretildi.
Konuşmaların ortak noktasında; Bursaspor’un bu yıl ne pahasına olursa olsun Süper Lig’e çıkacağına olan inanç vardı.Her fırsatta bu inanç yinelendi.
Bu kadar çok dernek ve grupla gündeme gelen bölünmüşlük adına söylenenler ise ,sohbetin nazar boncuğu gibi durdu!..
‘Çok seslilik demokrasinin gereğidir!..Bursaspor adına yapılan örgütlü birliktelik ,kulüp yararınadır!’
Sırasıyla teşekkürler;Mehmet Güzelsöz,Tarık Çapçı,Rüştü Atalay,Levent Batur, Sedat Topaloğlu,Hasan Ayden Feyzinur Dündar ,Levent Yavaş,Serhat Kumaru,Tolga Kandemir, Uğur Çelikkol,Sungurtekin Öztan ,Cengiz Çimci,Numan Çakmakaş
28 Ağustos 2005 Engin AKSÖZ
Bursa Haber Yeşil –Beyaz Dergisi
Işte sorular ve verilen yanıtlar:
SORU; Levent Kızıl yönetimiyle yepyeni bir hava yakalayan Bursaspor, kent dinamiklerini bir araya getirmede yıllar sonra başarılı olmayı başardı. Şimdi takım yerinde…
Transferler kariyerini kanıtlamış, misyon ve vizyon sahibi kaliteli bir teknik direktörün komutasında yeni sezona hazırlanıyor. Sizce Bursaspor geçen yıl ıskaladığı Süper Lig hedefine bu yıl ulaşabilecek potansiyele sahip mi?
Uğur ÇELİKKOL
(Grup Çeynç):
Bursaspor’un hedefi, ne olursa olsun Süper Lig’e çıkmak. Bunun da gerçekleşeceğine inanıyorum. Yapılan transferlerle, yönetimin çalışmaları çok olumlu. Levent Kızıl vizyonu olan bir insan ve kulübe bu yönde olumlu katkılarda bulunuyor. Kentteki hava da bu doğrultuda ve çok olumlu. Yani her şey yolunda gibi gözüküyor. Bursaspor, bu olumlu hava ile birlikte lige başlayarak, ipi göğüslemelidir. Zaten Süper Lig’e çıkmama dışında başka bir alternatifi de yok...
Sungurtekin ÖZTAN
(Grup Çeynç):
Yeni sezonda Bursaspor’dan beklentimiz tabiî ki şampiyonluk.Yönetimin gerçekleştirdiği transferlerle ,kentte oluşan hava,benim bu yöndeki düşüncelerimi pekiştiriyor.Yönetim de canla başla çalışıp,üzerine düşeni yerine getirmeye çabalıyor.Rakipler şimdilik kapalı kutu görünümünde ama,teknik kadronun bu konuda üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.Şu an içindoğru malzeme seçilmiştir ve yönetim olumlu yoldadır.Destekliyoruz.
Tolga Kandemir
(Ünitimsah):
Arkadaşlarımında söylediği gibi,öncelikli hedefimiz Süper Lig’teki yerimizi almaktır. Yönetimin performansı,çok umut verici Teknik Direktörlüğe Raşit Çetiner’in getirilmesi yerinde bir seçim.Transferlerde onun önerileri doğrultusunda yapıldı.Taraftar grupları olarak,üzerimize düşen;tribünlerde birlikteliği sağlayıp,Bursaspor’a sonuna kadar destek vermek olmalı.Aynı şeyler düşünüyor ya da konuşuyor olmak,söz konusu Bursaspor olunca geçerliliğini yitirir.Takıma ve yönetime güveniyoruz.
Serhat Kumaru
(Ünitimsah):
Bursaspor; taraftar ve kamuoyu nezdinde çok iyi bir hava yakaladı.Ulusal medya da Levent Kızıl faktörüyle Bursaspor’a daha olumlu yaklaşıp, geniş yer vermeye başladı.Benim tek korkum var,o da bu ligte kesin favori gösterilmek.Ama ben oyuncularımızın bu bilinçle değil de, sanki hiçbir şey olmamış gibi oynayarak,başarılı olacaklarına inanıyorum.
Rüştü Atalay
(Bursaspor Taraftarlar Derneği Bşk. Yrd.):
Tek hedefimiz tek isteğimiz Super Lig’e yükselmek.Yapılan transferlerle,teknik direktör seçimini olumlu buluyorum.Yönetimin de Allah’ı var, canla başla çalışıyor.Aslında kent olarak 2. Lig’i hiç hak etmiyoruz ama;bu konuda elimizden gelen fazla bir şey de yok.Düştüğümüz gibi, çıkmasını da bileceğiz.Bize de bu yakışır.
Feyzinur Dündar
(Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı):
Biz dernek olarak, bu sezonun geçen yıla benzememesini istiyoruz!...Futbolcularımızın da bu bilinçle formalarına sahip çıkıp,sahada gereken mücadeleyi vereceklerine inancımız tam.Taraftarlarımız da takımlarına sahip çıkma konusunda üzerlerine düşeni yapmak için her zaman hazırdır.Taraftarların inancı,sporcularımızın mücadele azmiyle birleşince, Bursaspor’un önünde kimse duramaz.Yeni yöneticilerimizin; tribünlerde yaşanan karmaşaya son verme konusunda olumlu adımlar atmalarını bekliyoruz.Maç izlemeye gelen insanlara artık kuyruklarda ve turnikelerde eziyet çektirilmesin.Bunların önleminin, lig başlamadan önce alınması çok yerinde bir adım olacakatır.
Levent Batur
( Bursasporlular Derneği Başkanı):
Derneğimiz Bursaspor’a başkan ve yönetici verme; başka bir ifadeyle yetiştirme geleneğini bu yılda sürdürdük.Bu durum bir yerde,bizim misyonumuzu da teşkil ediyor.Levent Kızıl’la arkadaşlarının Bursaspor’un başında olması,derneğimiz adına güzel bir gelişme.Yeni sezonla ilgili beklentimize gelince.Bursaspor yine rakipleri için,ne olursa olsun takılmaması gereken bir hedef olacaktır.Bize karşı bilenerek çıkacaklarını artık öğrendik.Vizyonumuzla öne çıkmanın dezavantajlarını yaşamamak için,bu kez çok dikkatli ve seçici olmalıyız.
Kapalı kutu takımlar olduğu gibi,bildiklerimiz de var.Bu yıl bütün bu dezavantajları bertaraf edecek bir oyuncu yapılanmasının oluşturulduğu kanısındayım.Kaliteli ve alternatifli bir kadromuz var.Tek hedef Süper Lig’e çıkmak olmalı.Yönetim bazında şehirde bütünlüğün sağlanması,son derece güzel bir gelişme.Tahmin ediyorum,bu sene zorlanmadan 1. Lig’e çıkarız.
Tarık Çapçı
(Teksaslılar Derneği):
Bursaspor’un en büyük rakibi,her zaman olduğu gibi yine kendisi olacaktır!...Bu gerçeği hiç unutmadan yola çıkarsak,kendimizi fazla üzmemiş oluruz.Taraftar,yönetim,futbolcu gerkli bütünleşmeyi sağlayabilirse,rahatlıkla başarıya ulaşırız.Geçen yıl bu birlikteliğin sağlanması yönünde sıkıntılar yaşanmıştı.Yeni yönetimle,taraftar arasındaki birleşmenin büyük ölçüde sağlandığını görüyoruz.Transferler de yerinde ve isabetli.Futbolcularımızdan en büyük isteğimiz;forma aşkını da sahaya yansıtmalarıdır.
Cengiz Çimci
(bursasporum.com internet sitesi sorumlusu):
Diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi,bu sezon beklentimiz; hiçbir şekilde mazeret üretmeden ve ne pahasına olursa olsun Süper Lig’e yükselmektir.Bunun yanı sıra yönetimin şu dakikaya kadar icraatı,her kesim tarafından olumlu karşılandı.Teknik kadro seçimi olsun,futbolcu transferleri olsun,aktiviteler olsun çok yerinde ve olumlu.Bunlar inşallah Süper Lig’e çıkış yolunda,sahada alınacak sonuçlara da olumlu yansıyacaktır.Ben kişisel olarak;yenilgisiz şampiyon çıkarız umudunu taşıyorum.Geçen yıl da böyle düşünmüş ama sonradan yanılmıştım.Beklentim çıkışı gümbür gümbür olmalı ve bütün Türkiye ayağa kalkmalı!..
Numan Çakmakaş
(bursasporum.com internet sitesi):
Transferler her zaman için,olumlu iş yapmayabiliyor.Bu konuda dikkatli olmalıyız.Şu an dışarıdan her şey güzel görünüyor.yönetim,transferler,kurumsallaşma çabaları ve diğer etkinlikler.Bütün bunlar ne yazık ki şampiyonluk ya da Süper Lig hedefi için yeterli olmayabilir.Unutulmasın ki;maç sadece sahada kazanılıyor!..Bu benim erken bir uyarımdı,söylemek istedim.Bunların yanı sıra Bursaspor’dan bu yıl her zamankinden daha fazla umutluyum.Açıkçası eze eze şampiyon olmalarını bekliyorum.Aramızda daha önce şampiyonluk sevinci yaşamış olanlar mutlaka vardır ama;ben de ileride çocuklarıma anlatabilmek için,ve gözlerim açıkken şampiyonluk yaşamak istedim.
Levent Yavaş
(Kapalıçarşı 1963 Bursaspolular Derneği Başkanı):
Bu sene yeni bir heyecan ve yeni bir hevesle bıraktığımız yerden yolumuza devam edeceğiz.Tabii ki beklentiler çok büyük.Ben kendi görüşümü söyleyecek olursam;2.Lig’de futbolun kalitesi alt düzeyde.Deplasmanlara gide gele bunları gördük ve yaşadık.Sahalarından, taraftarlarına kadar her şeyiyle bize yabancı geliyor bu ortam ve açıkcası ben içime sindiremiyorum.Bursaspor gibi bir camianın bu ortama yakışmadığını düşünüp,üzülüyor ve kahroluyorum.Bu yıl kadromuz gerçekten çok iyi.Fakat şunu da unutmayalım.Yine her takım bize karşı özel olarak bilenerek çıkacaktır.İyi hazırlanıp başarılı olmaya mecburuz.Başka çaremizde yok.Futbolda her şey para üzerine kurulu.Yönetimlerin donanımları kadar,paralı olmaları da artık başarıda önemli bir kıstas Benim bu yönetimde gözlemlediğim;çok istekli ve arzulular.Her bakımdan büyük aşama kaydettiler.Yönetimde bazı arkadaşlarım var,soruyorum.Hepsi de futbolcuların kafasının çok rahat olduğunu söyledi.Bütün bunlar olumlu gelişmeler.Başarı gelecekse;en büyük nedenlerden birisi de bu olacaktır bana göre.Camianın birlik ve bütünlük içinde olması da önemli bir faktör.
Sedat Topaloğlu
(Genç Bursaspolular Derneği Başkanı):
Son yıllarda başarısız sonuçlar alınıyordu.Maçlarda başarısız sonuçlar alınınca;taraftarın da büyük tepkisiyle karşılaşıldı.Ben bu yıl bütün taraftarlardan örnek alınacak bir şekilde ve yönetim kuruluna müdahale etmeyerek,sadece takımlarını desteklemelerini bekliyorum.Futbolcu kardeşlerimiz de,taraftarın vereceği destek dışında bir beklenti girmemeli.Yine taraftarlar olarak sonuna kadar destek verip,yönetim kuruluna da sahip çıkmalıyız.Taraftarlar olarak geçmişten dersimizi alıp,bu yıl kendimiz iyeni ortamlara uyarlamalıyız.İşte o zaman başarı gelecektir.Takım ve yönetim son derece uyumlu bir birliktelik içinde ve kent dinamikleri de takıma sahip çıkmış durumda.Şehirdeki havanın olumlu yönde rüzgarlar estirmesi,beni açıkçası yeni sezon öncesi çok umutlandırıyor.
Hasan Hayden
(Genç Bursasporlular Derneği):
Öncelikli olarak transferleri doğru buluyorum.Bursaspor kamuoyunu birlik ve beraberliğe götürecek girişimlerde bulunulmasını çok ciddiye alıyorum.
Bu bütünleşme camiaya güç katmıştır.Gerek tüzel kişiliği bulunan belediyeler,yerel yönetimler, gerekse katma bütçeli kurumlar, sivil toplum örgütleri,esnaf birlikleri, diğer taraftan da taraftar derneklerinin bir arada bulunmaya çalışması,Bursaspor Yönetimi’ne güç katmıştır.Ben bu birlik ve beraberliğin;ancak yönetimlerce sürdürülebileceğini düşünüyorum.
Bu arada Bursaspor’un saha ve tesis gibi kazanımları olduğu söylenemez.Maalesef bir tane bile malımız yok.Bursaspor’un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı’nın tapulu malı haline getirilmesi gerekirken,henüz bir adım atılmadı.Oysa bir çok 1. Lig Klübü,maçlarını oynadığı stadları tapulu malları haline getirmiş durumda.Bu bağlamda Bursaspor Klübü’nün Atatürk Stadı’nın tapusunu üzerine almasını bekliyorum.BTSO başta olmak üzere,Bursa’da örgütlü kurum ve kuruluşların Bursaspor adına destek verip, yardım etmesini bekliyorum.Yine köy merası konumundaki,Yıldırım Belediyesi’ne kayıtlı Vakıfköy Tesisleri’nin de bir an önce,klüp adına tapusu çıkarılmalıdır.Burasının arazisi çok geniştir ve değişik amaçlarla kullanılabilir.Artı olarak ,kent dinamiklerinin Bursaspor’un arkasında durmaya devam etmesi öncelikli koşul olmalıdır.Bu birlikteliğin sürdürülebilmesinde sayısız yararlar vardır.Taraftar grupları gönül veren insanlardan oluşuyor.Ne olur Allah rızası için hep beraber Bursaspor’a sahip çıkalım,arkasında duralım.
Mehmet Güzelsöz
(Teksaslılar Derneği Başkanı):
Bu yıl bizim yılımız olacak.Yapılan transferlerle, Raşit Çetiner tercihini dernek olarak destekliyoruz.Yönetim bu yıl bizi Süper Lig’e çıkarsın onlardan başka bir şey istemiyoruz.Benden önce konuşan arkadaşlarım her şeyi çok güzel özetledi.Bana da söylenecek fazla bir söz kalmadı.Süper Lig, Süper Lig, yine Süper Lig... Başka bir şey de gözümüz yok!..
SORU;Türkiye’de ki hiçbir kulüpte Bursaspor’da ki kadar dernekleşme adına bölünmüşlük yaşanmıyor.Hedefleri bir olan bu kadar insanın ,dernek ve grup adına başvurduğu bu yöntem sizce Bursaspor’a zarar veriyor mu?
Uğur Çelikkol
(Grup Çeynç):
Bu durum sadece Bursaspor’da gözlenen ve bize özgü olan bir gelişme değil.Her yerde,örneğin siyasi ortamda da çok sık karşılaşılıyor.Bölünmüşlük bana göre;çok sesliliğin ve demokrasinin bir gereğidir.Tabii ki tek çatı altında toplanılması olumlu bir şey olabilir ama,bugüne kadar bunu kimse başaramadı.Bundan sonrada başaramaz.Değişik bir pencereden bakarsak;beklentileri olan grupların farklı açıdan becerdiği bir çok olumlu işler var..Burada mensubu olduğu grubun katkısı ve bir rengi var.’hepimiz neden bir yerde toplanmıyoruz,ya da neden bir çatı altında bir araya gelmiyoruz’ kavramı,her ortamda sık sık sorgulanıyor.Bence bölünme insanımızın yapısında var.2-3 kişi bir araya gelse,bir süre sonra ayrılıp ,farklı bir grup kurmaya çabalar.Önemli olan; grupların birbirlerine kötü gözle bakmamaları.Özünde hepimiz Bursasporluyuz.Bu şehirde yaşıyor bu şehrin ekmeğini yiyor,suyunu içiyorsak;bunu hatırlayıp,geriye bakmamız gerekiyor.önemli olan şu;Atatürk Stadı’nın çatısı altında buluşmak,ortak paydamız olmalı.Herkes birbirine hoşgörülü bakmalı ve yakınlaşmalı.
Sungurtekin Öztan
(Grup Çeynç):
Bursa’da her ne kadar farklı dernek ve oluşumlar var gibi gözükse de,insanların duygu ve düşüncelerinin faklı olduğu gerçeği göz arda edilmemeli.Bursaspor’a hizmet yarışında farklı kulvarlarda koşulması, bu bağlamda son derece doğal karşılanmalıdır.Grup Çeynç adına bölünmüşlük konusunda farklı bir iddiamız yok.Oluşumları faklı olan grupların sonuçta ortak paydası Bursaspor’dur.Bölünmüşlük bir ölçüde gerçekleşmişse,bence bir zararı yoktur,kimse de bundan kormamalı.
Tolga Kandemir
(Ünitimsah):
Biz dernek olarak,farklı üniversitelerde okuyan Bursalı öğrencileri bir çatı altında toplamayı amaçlıyoruz.Şu an için yaklaşık 260’a yakın üyemiz var.Hedef Bursalılık şuuruyla,Bursasporluluk ruhunu ayakta tutmak.Panel gibi etkinliklerle sesimizi duyurma amacındayız ve bunda başarılı da oluyoruz.Panellerle Bursaspor’u tanıtma gibi önemli bir misyonu da üslenmiş durumdayız.
İstanbul takımlarının,deplasmanlara gittikleri kentlerde yerleşik taraftar grupları var.Bursaspor’un ise böyle bir şansı ne yazık ki yok.Ancak üniversitede okuyan öğrenci kesimi,gittiği şehre gelen Bursaspor’a destek verebiliyor.İşte biz bu misyonu yerinegetirme çabasındayız.Ben bu tarz bir örgütlenmeyi,bölünmüşlük olarak yorumlayamam.Tam tersine Bursaspor’a hizmette bir araç olarak görüyorum.
Serhat Kumaru
(Ünitimsah):
Hedef kitlemizle,örgütlenme amacımızı Tolga arkadaşım çok güzel özetledi.Bursa ve Bursaspor adına farklı şeyleri ortak paydada yaşama geçirme amacı taşıyoruz.Bursaspor için taraftar grupları,bir sivil toplum örgütü formatındadır ve her zaman da gerklidir.
Bunların bir çatı altındatoplanması ise talebe bağlıdır.Taraftar dernekleri kendilerini otokontrol mekanizmasıyla denetleyebilecekleri gibi, yönetimlerin de böyle oluşumlara mantık süzgecinden geçirdikten sonra destek vermesi gerekir.Dernekçilik demokrasinin bir gereğidir.Bölünmüşlük adına korkulacak bir durum ise asla söz konusu edilmemelidir.
Rüştü Atalay
(Bursaspor Taraftarlar Derneği Bşk. Yrd.):
Çok dernek çok grup olması açıkçası beni fazla ürkütmüyor.Yeter ki bizler dernekler ve gruplar olarak,birbirimizi anlayıp,birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye gayret sarfedelim.Biz şahsen hepsiyle iyi ilişkiler içindeyiz ve devamlı görüşüyoruz.Ben 1963’den beriBursaspor’un içindeyim.Camia içinde zaman zaman bu türden görüş ayrılıkları oluşmuştur ama bunların hiçbir zaman Bursaspor’a zarar verme boyutuna varmamıştır.
Feyzinur Dündar
(Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı):
Devamlı büyük camia olmaktan söz ediyoruz ama nedense; dernekçilik adına bölünmeyi camia olarak kabul etmek istemiyoruz.İnsanların tornadan çıkmış gibi tek düze hale getirmek mümkün değildir.Farklı görüşlerin olacağı,değişik grupların ve seslerin çıkacağı yerlerde büyüklük olur!..Bu değişik grupların üremesiyle;şahsen Bursaspor camiasının daha da büyüdüğüne inanıyorum Bu derneklerin bugüne kadar Bursaspor’a zarar verecek bir eylem içine girdiklerini ne gördüm ,ne duydum.Zaten olamaz da.Ne kadar fazla grup ve dernek varsa, Bursaspor için o kadar daha iyi olacaktır!..
Levent Batur
( Bursasporlular Derneği Başkanı):
Amaç burada Bursaspor’a katkı sağlamak.Derneklerin ayrı birer misyonu ve işlevi olduğunu düşünüyorum.Tabii ki derneklerin kuruluş amacı,Bursaspor’a hizmet etmek,bunu kimse göz ardı edemez.Bursaspor’a katkı sağlamada herkes özgürdür.Kurulmuş dernekler de Bursaspor’a değişik kulvarlarda yaklaşıyorlar.Biz dernek olarak, Bursaspor adına daha fazla ne yapabiliriz onu masaya yatırıp ,fikir üretiyor ve görüş açıklıyoruz.Bursaspor’a yönetici portesi oluşturabilmek, misyonumuzun bir parçasıdır.Çok seslilikte fayda vardır,altında art niyet aranmamalıdır.
Tarık Çapçı
(Teksaslılar Derneği):
Bursaspor taraftarlarının kitaplara test konusu olabilecek bir yapısı var!..Takım son on yılda başarı bazında gittikçe ivme kaybederken,taraftar tam tersine bir grafik çizip,birlik ve destek bağlamında zirve yapmış durumunda.Seyirciye hayran kalındığı için Bursa’ya milli maçlar verildi.Lokomatif grupların geçmişi ise;işte bu son on seneye dayanıyor.Bölünmüşlük keşke olmasa ama,yinede stadda tek ses olma açısından bir araya gelebiliriz.Burada diyalog eksikliği ortaya çıkıyor.İnsanlar yüz yüze görüşebilse bu sorun ortadan kalkacak,Bursaspor’un çıkarları doğrultusunda tek ses olunacaktır.Tek ses olma olayı gerçekleşirse,bu kez taraftarların tartışılacak bir yanı kalmayacak.
Cengiz Çimci
(bursasporum.com internet sitesi sorumlusu):
Taraftar grupları aslında tribünlerdeki şovun bir parçasıdır.Dünyanın her yerinde böyle taraftar grupları var.Olması gereken; nasıl bir grup içinde bir araya gelinebiliyorsa, tribün dinamikleriyle tek tek bu sorun giderilebilir.Bölünmüşlük birazda iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor.Örneğin biz sitemizde Bursaspor’dan beklentiniz nedir diye bir soru sorduk.Anketimize “hepsi seçeneğinden sonra tribünlerin birleşmesi” seçeneği tıklandı.İnşallah tribünlerin tek ses, tek nefes olduğu günleri de görürüz.Kişisel olarak derneklerin bir çok şeye öncülük edebileceğine inanıyorum.
Numan Çakmakaş
(bursasporum.com internet sitesi):
Ortak bir toplumda yaşıyorsak; insanları koyundan ayıran farkımız düşünebilmemizdir!..Ya da iç güdülerimizle hareket edebilmemizdir.Düşüncelerin üretildiği yerlerde mutlaka farklılıklar ve bölünmeler olacaktır.Burada hedef Bursaspor’un başarısı ise, bölünmenin bir zararı olacağını düşünmüyorum.Suskun kitlelerin harekete geçmesi için,farklı yerlerde farklı grupların olması gerekir.Pasivite ise tembellik doğurur.Bölünme olmalı ama hedefte tek olmalı.
Levent Yavaş
(Kapalıçarşı 1963 Bursaspolular Derneği Başkanı):
Bütün derneklerin amacı aynı ama; işlevleri faklı.Mesela 1963’lüler derneği kapanmak üzereydi.Kapalıçarşı esnafı olarak hemen harekete geçip duruma el koyduk.esnaf arkadaşlarımız arasında Bursaspor’un tanıtımını yapma misyonunu üstlendik.Yeni dernekler yasası bugün belirli müeyyideler getiriyor.Kendimize bir çeki düzen vermemiz şart.Bursaspor’u seven insanları,kulübüne zarar vermesi söz konu olamaz.Derneklerin zaten kendi çapında uğraşları var.
Sedat Topaloğlu
(Genç Bursaspolular Derneği Başkanı):
Çok seslilikten söz ediyoruz.Dernek başkanlarımızla, gruplar Bursaspor’a yön verme amacı taşıyorlarsa eğer, önce kendilerine çeki düzen vermelidirler.Maçlarda futbolculara, yönetimlere edilen küfürleri tasvip etmiyorum.Böyle bir ortam oyuncularımızın maçlarına motive olmasını önlüyor.Yönetimle, futbolculara edilen küfürler, tarafsız seyircileri de maçtan soğutuyor.Yönetimin şevkini kırıyor, oyuncularımız demoralize oluyor.Hepimizin ortak noktası Bursaspor’dur.Çok seslilik olmalı ama;bu bölünmüşlük düzeyinde yapılmamalıdır.Tribünlerden küfrü kaldırmak için, hepimize tarihi sorumluluk düşüyor.Bu konuda dernek olarak herkes istisnasız dürüst ve samimi olsun ki; arkasından taraftarlardan özveri isteyelim.
Hasan Hayden
(Genç Bursasporlular Derneği):
Benden önce dile getirilen görüşlere katılıyorum.Örgütlü Bursasporluluk,örgütsüz çoğunluktan daha iyidir!..Bursaspormerkezli ne kadar çok dernek olursa, o kadar iyidir ve bu durum doğrusu çok da hoşuma gider.
Farklı nedenlerle bir araya gelmiş insanlar,bir şekil birbirlerini ifade edebiliyorsa ne mutlu onlara .Ne olursunuz;Bursaspor’un taraftar gruplarını hiçbir şekilde ve zeminde tartışmayalım.Bunu yapmak çok derin ,ileride önü alınamaz olaylara yol açar
Mehmet Güzelsöz
(Teksaslılar Derneği Başkanı):
Bursaspor adına oluşmuş grupların bu kadar çok çoğalmasının suçlusu bizleriz!..Kısacası biz istediğimiz için böyle oluyor!..Gruplar maç sırasında ortak hareket etmeyi,tezahurat yapmayı maalesef hala öğrenemedi.Bu süreçte ağrılar,sızlanmalar olacaktır.Yorulup küsenler çıkacaktır.Ama süreç yaşandıktan sonra,sıkıntılarda sona erecektir.Gruplar ve dernekler olarak,Bursaspor’un çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi artık öğrenmeliyiz.Hepimiz birbirimizi tanıyoruz., arkadaşız.Bu oluşumu pekala aramızda sağlayabiliriz.Yönetimlerden ricam, rantçı gruplara taviz vermeden,bildikleri doğru yolda yürümeye devam etmeleridir.Rantıyenin önü kesilince,tribündeki çok seslilikte rayına oturacaktır!..Bizim dernek olarak yönetimden bilet ya da bir başka konuda hiçbir beklentimiz olmadı, olmayacak da.Diğer derneklerin de bizim gibi düşündüğünü sanıyorum.Sözün özü;yönetimler kimseye bilet vermesin,bir kişi bile içeriye biletsiz girmesin.
Röportajı Bursaspor.net için yazan ve hazırlayan: Yıldırım Hacıoğlu
Siteye uygulama ve tasarım: Uğur ÇELİKKOL